Η «Κλυταιμνήστρα» της Άντζελας Μπρούσκου στην Πειραιώς 260

KlitaimnistraNews

Από 13 έως 15 Ιουλίου 2011Μετά την Ηλέκτρα (2006) και τον Αγαμέμνονα (2008), η Άντζελα Μπρούσκου επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών και καταπιάνεται για μια ακόμα φορά με το αρχαίο δράμα. H δημιουργός συνεργάζεται με την Φιλαρέτη Κομνηνού και μαζί ανεβάζουν την «Κλυταιμνήστρα» στις 13, 14 και 15 Ιουλίου στην Πειραιώς 260.

Η Άντζελα Μπρούσκου προσεγγίζει με αυτό το έργο μία άλλη γυναικεία μορφή, ένα μυθικό πρόσωπο-σύμβολο.

Η «Κλυταιμνήστρα» ανεβαίνει για τρεις παραστάσεις (13-15 Ιουλίου) στην Πειραιώς 260 (ώρα έναρξης 21:00).

Γυναίκα, σύζυγος, ερωμένη, μάνα και δολοφόνος, η Κλυταιμνήστρα είναι μία ηγεμονική φιγούρα της τραγωδίας.

«Το πρόσωπο της Κλυταιμνήστρας κινείται μέσα στον χώρο της μνήμης έτσι όπως έχει διαμορφωθεί σαν ιδέα, έννοια, σύμβολο, θεατρικό στερεότυπο στο συλλογικό ασυνείδητο. Είναι η σχέση της γυναίκας με τον πόλεμο και την εξουσία μέσα από την απώλεια» δηλώνει η Άντζελα Μπρούσκου.

Το κείμενο της παράστασης είναι μία σύνθεση από την αρχαία τραγωδία, τον Χάινερ, τον Μύλλερ, τον Χόφμανσταλ, τον Σάρτρ και τον Μπρύκνερ.

Σε αυτή την περφόρμανς-μονόλογο, θα συμμετέχει ζωντανά και το οπτικοακουστικό σύνολο Minimaximum-Improvision+ natryx συντελώντας με τον τρόπο του στην ιδιότυπη αφήγηση.

Πρόκειται για μία ομάδα που σχηματίστηκε από αρχιτέκτονες και εικαστικούς καλλιτέχνες, με στόχο τον αυτοσχεδιασμό πάνω σε μουσικά-αφηγηματικά concepts.

Στα live τους συνυπάρχουν ήχοι, θόρυβοι, μελωδίες και video images. Εναλλαγές ρυθμού και ρόλων, σχεδιασμένες και αυτοσχέδιες δράσεις, σκηνικά στοιχεία συνθέτουν μία κινηματογραφική ατμόσφαιρα. Ενώ ηχητικά και οπτικά συστατικά συνδυάζονται για να σχηματιστούν παράλληλες γραμμές αφήγησης.

Τα βίντεο επιμελείται η Χριστίνα Κατσάρη, τους φωτισμούς ο Νίκος Βλασσόπουλος, και τα σκηνικά ο Γκάυ Στεφάνου.

Περισσότερα για το έργο...