Μήδεια (1999-2000)

 

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ 

Ξεκινήσαμε πριν δύο χρόνια περίπου έχοντας σαν οδηγό το αρχαίο κείμενο. Μέσα από τη Μετρική ανακαλύψαμε τους ρυθμούς που μας έδιναν τα μέτρα. Μας επηρέασαν, έγιναν μουσική, κίνηση μέσα στο σώμα μας. Θελήσαμε να μοιραστούμε το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς, γι’ αυτό και κρατήσαμε τα χορικά στο πρωτότυπο. Η γλώσσα αντί να γίνει εμπόδιο μας ανάγκασε να γίνουμε πιο σαφείς.

Πως αυτό το κείμενο θα βρει χώρο μέσα στην καθημερινότητα και τον εγωισμό μας; Η μόνη αλήθεια είναι το σώμα σου που συνέχεια σε προδίδει.

Προσπαθήσαμε να ψηλαφίσουμε με το ένστικτο την ουσία της τραγωδίας, ζώντας αυτήν την πραγματικότητα… Η μοίρα του Θιάσου είναι η περιπλάνηση και κάποτε η «καταδίωξη». Το ταξίδι συνεχίζεται…

Η Μήδεια πορεύεται εδώ και χιλιάδες χρόνια μέσα από τον μύθο της σαν μία αξία. Συναντηθήκαμε μαζί της σε μια στιγμή στον χρόνο, μετέωροι ανάμεσα σ’ αυτό που ονομάζεται «παράδοση» και σε ένα πολιτισμό που αναπαύεται στα ερείπια του…Η παράσταση αφιερώνεται στη μνήμη όσων αγαπήσαμε πολύ και μας επισκέπτονται ακόμα στα όνειρά μας.

 

Σχετικά αρχεία
Δημοσίευση

 

 

Βίντεο

Φωτογραφίες